انجمن راهنمایان محلی

Radek Bania

2 نظر در 1 مکان
Vessel se nachází na veřejném náměstí nově vybudované manhattanské čtvrti Hudson Yards, která je vůbec největším developerským projektem v historii USA. Luxusní venkovní vyhlídka je sestavená z navzájem propojených schodišť a díky své konstrukci vytváří efektní tvar pláství. Za pozoruhodnou stavbou stojí zkušený britský designér Thomas Heatherwick. Ten se v minulosti podílel například na návrhu a realizaci dvoupatrového londýnského autobusu New Routemaster, komplexu kancelářských budov, hotelů a obchodního centra v Hong Kongu Pacific Place, UK pavilonu na světové výstavě EXPO 2010 v Šanghaji nebo kotli pro olympijský oheň na LOH 2012. Výstavba atypické vyhlídky začala v dubnu 2017 a otevřena byla 15. března 2019. Vessel nabízela luxusní výhled na New York z několika perspektiv a výšky 46 metrů, po zdolání 2500 schodů, 154 schodišť a 15 podlaží. Pro lidi se zdravotním omezením je k dispozici také výtah.
Bohužel předposlední červencový den roku 2021 vešel v doprovodu své rodiny dovnitř čtrnáctiletý chlapec. A skočil. Po této tragédii byla The Vessel uzavřena. A možná už navždy. Rozhodovat o jejím dalším osudu budou majitel a další investoři komplexu Hudson Yards.
Okolí je však úžasné, můžete si zde odpočinout u velkoplošné obrazovky v pohodlných sedačkách, projít po High line nebo vyjet na jednu z nejkrásnějších vyhlídek v New Yorku, The Edge.
City Hall Park
2022 Aug 25
Kousek zeleně mezi mrakodrapy. Krásné stavby. Nádherný je ten kontrast mezi novou a starší architekturou. Prostor se zelení, trávníky, lavičkami a kašnou, nabízející oddech a relax.